2021-08-27 15:18:26• hírek • Bede Emőke

Több Szatmár megyei településen is 3 ezrelékhez közelít a fertőzöttségi arány

A Prekfetusi Kollégium pénteki ülésén Altfatter Tamás kormánymegbízott részletesen beszámolt az oltási kampány előrehaladásáról és a Szatmár megyei községekben jegyzett fertőzöttségi incidenciáról is.

Az elmúlt 14 nap alapján számított adatok szerint négy területi-közigazgatási egységben is 3 ezrelékhez közelít az említett mutató, mely azt jeleni, hogy ha ez továbbra is ilyen ütemben halad, hamarosan korlátozó intézkedések bevezetésére lehet számítani e területeken. E négy község Batarcs, Komorzán, Tartolc és Nagytarna, tehát a megye azon részei, ahol a lakosság immunizáltsági aránya továbbra is nagyon alacsony.


Batarcs községben a data.gov.ro legfrissebb, augusztus 26-ra vonatkozó jelentése szerint 2,89 ezrelék a fertőzöttségi ráta, Komorzánban 2,87, Tartolcon 1,57, Nagytarnán pedig 1,51 ezrelék.


Szatmár megyében a legutóbbi tájékoztatás óta 23 új esetet regisztráltak, ezzel pedig 13.248-re nőtt a betegség felbukkanása óta azonosított fertőzöttek száma. Közülük 12.729-en már meggyógyultak, 389-en viszont életüket vesztették. Az elmúlt 24 órában egyetlen személy haláláról sem érkezett tájékoztatás.


Megyénkben ez idáig 89.659 adag koronavírus-elleni oltást adtak be, ezek közül 278-at az elmúlt 24 órában.


Szatmár megye fertőzöttségi mutatója a tájékoztatás szerint 0,26.

Forrás: data.gov.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: